Лосось двічі на тиждень зменшує ризик інсульту – вчені
Вживання двох порцій жирної риби на тиждень (лосось, форель, макрель) може зменшити ризик виникнення інсульту
Водночас, добавки риб’ячого жиру не мають такої користі, пише The Daily Mail.
Над цим дослідженням працювала міжнародна команда дослідників. Вони з’ясовували плив омега-3 жирних кислот, які містяться у сортах жирної риби.
Вчені проаналізували 38 досліджень майже 800 тисяч людей з 15 країн. Дослідники звертали увагу на тривале споживання омега-3 жирних кислот цих людей.
З’ясувалось, що у тих, хто їв від 2 до 4 порцій жирної риби щотижня, ризик виникнення інсульту був на 6% меншим, ніж у тих, хто їв одну порцію чи менше щотижня.
Агенція зі стандартів споживання їжі у Великій Британії (Food Standards Agency) радить вживати як мінімум дві 140-грамові порції риби щотижня, одна з цих порцій має бути з сортів жирної їжі.