Від старечого слабоумства врятує зелений чай - вчені

— 9 жовтня 2012, 11:06

Такого висновку дійшли китайські вчені з третьої військово-медичної академії міста Чунцін, пише газета "Женьмінь Жібао", яку цитує Укрінформ.

"Старече слабоумство є одним із захворювань, яке загрожує здоров'ю народів всього світу, для його лікування наразі не знайдені особливо ефективні методи. Проте щоденне вживання зеленого чаю у кількості 10-15 грамів (це приблизно три склянки) відіграє певну роль у запобіганні старечому недоумству", - наводить газета фрагмент із доповіді учених.

За порадою доцента академії Ван Яньянь, кожного разу при заварюванні чаю у чайник потрібно класти близько 3-5 грамів чайного листя.

У доповіді військово-медичної академії зазначається, що EGCG, вид катехіну, зможе стати потенційним лікарським засобом для лікування старечого слабоумства. Дотепер серед найбільш поширених продуктів харчування EGCG міститься у великих кількостях лише у зеленому чаї.

Медичні експерти вважають порушення пам'яті найпомітнішою ознакою неважкого старечого слабоумства. Це, зокрема, часта втрата предметів і нездатність запам'ятати прізвища і імена нових знайомих тощо.

Нагадаємо, раніше вчені довели, що запобігти деменції допоможе також наполеглива праця.

За словами одного з авторів дослідження професора Саймона Лавстоуна, інтелектуальне стимулювання, яке люди похилого віку отримують на робочому місці, може запобігти зниженню розумових здібностей і вберегти людей похилого віку від слабоумства протягом тривалого часу.
Однак збереження працездатності до старості не дає гарантії, що слабоумство не настане взагалі. Однак, за підрахунком вчених, кожний додатковий рік праці відділяє ризик розвитку хвороби Альцгеймера на шість тижнів.

Реклама:

Головне сьогодні