У пошуках шкідливої їжі, данці подорожуть до Німеччини

— 13 листопада 2012, 14:49

Це пов`язано з тим, що у пошуках шкідливого харчування, данці подорожують до Німеччини і все одно їдять те, що хочуть, пише The Daily Mail.

Нагадаємо, вперше, так званий, "жирний податок" було введено у 2011-ому році, як спробу обмежити споживання населенням жирної їжі. Податок був схвалений парламентською більшістю для того, щоб збільшити середню тривалість життя.

Харчові продукти, що містили більше 2,3% насичених жирів продавалися за додаткову плату, в тому числі молочні продукти, м`ясо та напівфабрикати.

Утім, за словами данського міністра, данці, у пошуках улюбленої шкідливої їжі почали перетинати кордон із Німеччиною і все одно купували улюблені продукти.

Наразі, влада вже заявила, що даний податок має негативний вплив на економіку. А нещодавно працівники данського союзу промисловості заявили, що цей податок призвів до втрати майже 1300 робочих місць.

Віднині міністерство також заявило, що відмовляється від планів по введенню податку на цукор. Тепер супермаркети очікують скачування податку і готуються до зниження цін.

Реклама:

Головне сьогодні