Шоколад робить із людей нобелівських лауреатів - вчений
Такі дані отримали вчені з Нью-Йорка, на чолі із головним дослідником, лікарем Францем Мессерлі. Дослідження опубліковане у журналі " New England Journal of Medicine", пише The Daily Mail.
Не дивно, що перше місце за кількістю споживаного шоколаду і нобелівських лауреатів посіла Швейцарія. За нею розташувалися Швеція і Данія, Австрія, Норвегія, Великобританія, Ірландія, Німеччина, Нідерланди і США.
Відомо, що шоколад поліпшує здатність думати, адже має велику кількість антиоксидантів (флавоноїдів), які також присутні у какао, зеленому чаї, червоному вині та деяких фруктах.
Флавоноїди також знижують ризик захворіти на деменцію, збільшуючи приплив крові до мозку.
"Дослідження народилося зовсім випадково, - розповідає доктор Мессерлі. - У мене були дані по нобелівським лауреатам, і я заради сміху почав зіставляти їх з рівнем споживання шоколаду на душу населення в різних країнах. А потім просто не міг повірити своїм очам. Які ще потрібні докази користі флавоноїдів?".