У Британії сотням дівчаток-підлітків роблять хірургічний "тюнінг" геніталій

— 22 листопада 2012, 14:20

Вікового обмеження для таких операцій не існує. Виправданням хірургічного втручання в такому юному віці може бути те, що фізична вада дівчинки може спричинити погані психологічні наслідки.

Про це пише The Daily Mail.

Фахівці з лікарні лондонського Університетського коледжу звертають увагу й на те, що клініки надто рекламують таку послугу, підкреслюючи її плюси, використовуючи незрозумілі терміни та не наголошуючи на ризику, який несе з собою операція.

"Необґрунтовані твердження щодо корисності у фізичному, психологічному та сексуальному плані присутні на кожному вебсайті", - говорить гінеколог Сара Крейтон.

Хірургічна корекція форми чи розміру статевих губ стає дедалі популярнішою. Неможливо з’ясувати, в котрому із 343 випадків вона була непотрібною, каже Крейтон, але патології, які справді вимагають хірургічного втручання – доволі рідкісні.

Як розповідає лікар, трапляються випадки, коли на лабіопластику приводять і 9-річних дівчаток, чиї статеві губи є цілком нормальними.

"Зміни малої статевої губи є частиною нормального пубертатного дорослішання, розвиток завершується, коли людина наближається до дорослого віку", - каже гінеколог.

Звісно, каже вона, неможливо заборонити робити такі операції дівчатам, молодшим за 14 – бо іноді вони і справді потрібні.

"Але ми маємо бути дуже обережні, пропонуючи будь-яку генітальну хірургію дівчатам до 18 років", - зазначає Крейтон.

Деякі експерти вважають, що зростанням популярності таких операцій ми завдячуємо порноіндустрії, де акторки зазвичай мають досконало-симетричні тіла.

Реклама:

Головне сьогодні