Спортивні тинейджери менш схильні до депресії, ніж творчіші однолітки

— 22 листопада 2012, 17:55

Це з’ясували науковці з Бостонського коледжу, пише The Daily Mail.

"Це не означає, що депресія є обов’язковою умовою для того, щоби підліток чи дорослий став митцем, або що долученість до мистецтва призводить до душевної хвороби", - говорить провідний автор дослідження Лора Янг.

"Одначе попередні дослідження виявляли вищій рівень симптомів душевної хвороби в молодих митців", - додає вона.

Науковці провели опитування серед 2 тисяч учнів, розпитавши їх про те, що вони роблять після школи та про те, як часто вони відчувають втрату апетиту, проблеми з концентрацією уваги, пригнічення або сум, брак енергії чи мають неспокійний сон.

Як з’ясувалося, підлітки, які поза навчанням займалися лише спортом, менше скаржилися на депресивні симптоми, аніж ті їхні ровесники, хто грав у шкільних виставах, займався музикою, співом чи малюванням.

Поясненням може бути те, що творчі заняття обирають для себе люди, які мають певні риси. Наприклад, інтроверти можуть уникати активних та масових занять спортом, обираючи спокійніший та більш усамітнений вид дозвілля.

"Коли така позитивна діяльність як мистецтво пов’язана з симптомами душевної хвороби, важливо зрозуміти, чому", - каже Янг.

"Темою наступних досліджень можуть може бути питання, чи можуть потенційні слабкі місця через творчу діяльність бути трансформовані в силу", - додає вона.

Реклама:

Головне сьогодні