Тест

Вчені: склянка газованого солодкого напою на день може призвести до раку простати

Так, нове дослідження продемонструвало, що ті, хто щодня випивав 300 мл газованої солодкої води, майже на 40% мав більше шансів на розвиток хвороби, ніж ті, хто ніколи не споживав напої, повідомляє The Daily Mail.

Викликає занепокоєння те, що ризики стосуються не ранніх стадій розвитку пухлини, яку можна помітити лише за аналізом крові, але і раку, який прогресує доволі швидко, щоб викликати клінічні симптоми.

Ця інформація має важливе значення, адже рак передміхурової залози відноситься до швидко зростаючих форм, що часто призводить до летального результату.

Вважається, що цукор, що міститься в напоях, викликає викид інсуліну, який і живить пухлину.

Дослідження, опубліковане в авторитетному американському виданні "American Journal of Clinical Nutrition", ще далеке від повного пов'язування солодких напоїв із настільки негативним впливом на стан здоров'я.

Попередні дослідження показують, що вживання солодких напоїв підвищує потенційні ризики захворіти на діабет, рак підшлункової залози, а також може викликати серцеві напади, збільшення ваги, крихкість кісток, м'язову слабкість і параліч.

Загалом, шведські вчені спостерігали за 8000 чоловіків у віці від 45 до 73. До кінця дослідження були зіставлені дієтичні переваги всіх його учасників, що і дозволило відшукати очевидний зв'язок між газованими напоями з цукром і хворобою.

Дослідники також пов'язали велику кількість рису і пасти, тістечок та бісквітів, а також пластівців для сніданку, що містять цукор, з менш серйозною формою раку передміхурової залози.