У Богатирьової таки видали наказ про збільшення виплат для дітей з ВІЛ

— 28 листопада 2012, 17:32

Відповідний наказ Мінздоров’я від 26 листопада 2012 за №946 вже зареєстрований у Мін’юсті і набуде чинності після оприлюднення в "Голосі України" за 29 листопада 2012 року, повідомляє прес-служба МОЗ у середу.

Наказ було розроблено на виконання постанови Кабінету Міністрів України №852 від 12 вересня 2012 "Про розмір щомісячної державної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям і дітям, які страждають на хворобу, зумовлену ВІЛ", яка була офіційно опублікована 18 вересня 2012 року.

Перерахування коштів відбуватиметься за увесь період від моменту офіційної публікації постанови КМ України №852, тобто від 18 вересня 2012 року.

Міністерство охорони здоров'я України вже направило в регіони листи з проханням здійснити виплату в межах бюджетних асигнувань загального фонду бюджету на 2012 рік.

До нинішнього часу розмір державної допомоги такій категорії хворих становив два неоподаткованих мінімуми, або 34 гривні в місяць на одну дитину.

Як відомо, раніше у повідомленні Генпрокуратури зазначалось, що Міністерство охорони здоров´я України залишило дітей з ВІЛ без грошей.

"Усупереч зазначеним вимогам МОЗ не вжито дієвих заходів щодо розробки та затвердження порядку виплати щомісячної державної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям", - повідомили у прокуратурі.

Як наслідок, підсумували у відомстві, ВІЛ-інфіковані діти недоотримують гарантовану державою допомогу, а у віці від 16 до 18 років – взагалі незаконно позбавлені права на її одержання.

Реклама:

Головне сьогодні