Сир може бути шкідливішим, ніж чіпси – вчені

13
29 листопада 2012

Надмірне споживання солі лікарі вважають винним у "епідемії" гіпертонії, а, звідси, зростанні кількостей інфарктів, інсультів та передчасних смертей.

Між тим у такому сирі, як фета, солі навіть більше, ніж у морській воді, пише The Daily Mail із посиланням на британську організацію Consensus Action on Salt and Health (CASH).

Дослідники звертаються як до споживачів, радячи їм не захоплюватися сиром, так і до уряду, закликаючи змусити виробників переглянути його рецептуру.

Реклама:

Серед продуктів, із яких британці отримують найбільше солі, твердий сир посідає третю сходинку, випереджають його лише хліб та бекон.

Тоді як рекомендована денна доза солі для людини має становити 6 грамів, британці в середньому споживають по 8,1 грама.

"Із кожним грамом, на який населення скоротить споживання солі, ми можемо попередити 12 тисяч інфарктів, інсультів та випадків серцевої недостатності, половина з яких мала б фатальні наслідки", - стверджує голова CASH, спеціаліст із серцево-судинної медицини, професор лондонського інституту Вольфсона Грехем МакГрегор.



Реклама: