Топ-10 напоїв від застуди. Фото

З настанням сезону холодів знову збільшується ризик переохолодитися і підхопити застуду.

Щоб придушити хворобу "в зародку" можна уникнути прийому антибіотиків. Для цього лише потрібно вчасно "вдарити" по хворобі цілющими напоями, користь яких перевірена ще нашими бабусями.

1. Теплий чай з медом і лимоном.
При перших ознаках застуди, необхідно приготувати неміцний чорний або зелений чай, в який варто додати 1 чайну ложку меду і пару шматочків лимона.

Дуже важливо НЕ додавати мед і лимон в окріп, щоб зберегти їх корисні речовини.

2. Малиновий чай з квітками липи.

З сухих квіток липи необхідно заварити чай, додати в нього сухі ягоди і листя малини. Напій потрібно залишити настоюватися протягом 30-ти хвилин.

Якщо ягід малини немає, підійде і малинове варення.


3. Чай із шипшини.
Не для кого не секрет, що шипшина - ідеальне джерело вітаміну С.

Подрібнені сухі плоди шипшини (3 столові ложки), потрібно залити 0,5 л окропу і залишити в термосі на ніч. Вранці процідити і пити 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їжі.


4. Морс журавлиний або брусничний.
Журавлина і брусниця - це просто унікальні за своїми бактерицидним властивостям засоби.

Для приготування морсу потрібно розтерти ягоди журавлини або брусниці з цукром (3:1). 2 ст.л. суміші залити 0,5 літрами теплої води.


5. Гаряче молоко з мінеральною водою.
Якщо почався кашель, то необхідно приготувати гаряче молоко з лужною водою (наприклад, Боржомі).

Даний напій буде сприяти відходженню мокротиння.

6. Молоко з часником.

Цей екстрений засіб допоможе стати на ноги за одну ніч. У тепле молоко потрібно додати 10 крапель соку часнику, і випити на ніч.


7. Компот із сухофруктів.

Перевірений і всім відомий з дитинства засіб. Відвар з сухофруктів має загальнозміцнюючу і пом'якшувальну дію при застуді.

100 г сухофруктів потрібно перебрати, великі фрукти нарізати. Всі сухофрукти ретельно промити в теплій воді. Спочатку варити яблука і груші до м'якості протягом 30 хв, додавши цукор (3 ст.л. на 1 л води), потім урюк і чорнослив, і під кінець за 5 хв до закінчення варіння додати родзинки і курагу.


У готовий компот можна додати сік лимона або апельсина, мед.


8. Імбирний чай з лимоном.

Цей напій допоможе в холодні осінні дні, зміцнить імунітет і підвищить працездатність. 1 склянку гарячої води змішати з 1 ст.л. меду, 1 ст.л. соку лимона, 0,5 ч.л. подрібненого імбирного кореня і дрібкою кориці.

Можна додати в чай ​​трохи сухого подрібненого листя м'яти.

9. Глінтвейн.

Відмінний засіб від застуди та просто смачний, корисний, зігріваючий напій.


Необхідно змішати прянощі, додати 100 мл води, довести до кипіння, зняти з вогню, настояти 10 хв. Процідити. Нарізати апельсин кружечками. Змішати вино, відвар, цукор і часточки апельсина. Все довести до кипіння, але не кип'ятити.

У глінтвейн можна додавати також мед, яблука, родзинки. Подавати гарячим. Пити краще на ніч, щоб відразу лягти в ліжко, а в ноги покласти теплу грілку.


10. Ромашковий чай.
Ромашка - м'який протизапальний засіб. У поєднанні з липою та медом є гарним протизастудним засобом.

Приготування чаю: взяти по 1 ч.л. квіток ромашки і квіток липи, заварити 1 склянкою окропу, настояти 20 хв, процідити. Пити по 1/3 склянки 3 рази на день до їжі. Можна додати мед.

За матеріалами Bigpicture.ru


Реклама:

Головне сьогодні