Британець упав і цим урятував життя людині

— 11 грудня 2012, 10:02

Мартін Емрайдінг, побачивши, як його приятель падає, спробував його підхопити, але натомість упав на нього згори.

На груди Брокбенку гепнули 95 кілограмів, і від цього удару його серце, яке вже зупинилося, почало битися знов.

Про це пише The Daily Mail.

Кевін та його рятівник Мартін

Ця щаслива випадковість урятувала життя Кевінові, підтвердили лікарі.

"Я побачив, що Кевін зараз звалиться зі свого стільця, спробував підхопити його, але він перетягнув мене через стілець", - пригадує Мартін, який товаришує з колегою вже 35 років.

"Я почувався жахливо, коли впав на нього, бо думав, що насправді завдав йому шкоди – а тоді взнав, що насправді врятував йому життя", - каже він.

Як розповідає Кевін, вони саме пили каву в буфеті, коли йому стало зле, і він відчув, наче в груди йому вдарили кувалдою, і почав падати.

"Я пригадую, що мені стало погано, а наступна річ, яку пам’ятаю – як я лежав на підлозі, а на мені – Мартін, що саме по собі незвично, бо важить він близько 15 стоунів", - розповідає Брокбенк.

"Згодом мені розповіли, що моє серце перестало битися десь на хвилину, і обоє, і парамедик та хірург сказали, що це Мартінове падіння на мене врятувало мені життя, наче реанімаційний масаж серця", - каже чоловік.

Поки швидка мчала Кевіна до лікарі, в нього сталося ще кілька серцевих нападів, але парамедики змогли впоратися з ситуацією.

Брокбенку зробили кілька операцій: провели стентування артерії, а згодом видалили кілька тромбів. Поки він лежав у лікарні, друг і рятівник Мартін навідував його щодня.

Фото з сайту The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні