Учені пояснили, чому сидіти на дієті - це так сумно

— 13 грудня 2012, 10:03

Нездорова їжа викликає хімічні зміни в мозку, тож зміна раціону змушує його переживати щось на кшталт наркотичної "ломки".

До такого висновку дійшли науковці з Університету Монреаля, пише The Daily Mail.

"Працюючи з мишами, чий мозок за багатьма параметрами можна порівняти з нашим, ми виявили, що біохімія нервової системи тих тварин, яких годували їжею з великим вмістом жирів та цукру, відрізняється від тих, як перебували на здоровій дієті", - розповідає керівник дослідження доктор Стефані Фултон.

"Хімічні речовини, які змінюються залежно від раціону, пов’язані з депресією. Зміна раціону спричиняє симптоми абстиненції та збільшує чутливість до стресових ситуацій, утворюючи тим самим замкнене коло нездорового харчування", - говорить науковець.

Дослідники протягом шести тижнів спостерігали за гризунами, яких розподілили на дві групи та посадили на дві різні дієти. У раціоні мишей із першої групи жирів було 11% від загальної кількості калорій, у піддослідних тваринок із другої – 58%.

Цікаво, що зміни в мозкові гризунів, які їли шкідливу їжу, вчені помітили ще до того, як у звіряток справді почалося ожиріння. Вони стали більш полохливими, зокрема стали уникати відкритих місць.

Реклама:

Головне сьогодні