Янукович сказав Азарову вирішити, що робити з "Охматдитом"

— 21 грудня 2012, 13:50

Про це сказано у дорученні Януковича, розміщеному на його сайті.

Так, президент доручає "з метою збереження доступності та забезпечення якості високоспеціалізованої медичної допомоги дітям, яка надається в "Охматдиті" забезпечити "найбільш оптимальної моделі управління" лікарнею "на основі законодавства, з урахуванням думки трудового колективу".

З цього питання прем’єр має доповісти до 27 грудня 2012року.

Крім того, Янукович доручив розробити за участю Національної академії медичних наук України, професійних асоціацій медичних працівників, а також опікунських рад, які діють при підрозділах НДСЛ "Охматдит", та затвердити в установленому порядку Стратегії розвитку Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" на період до 2018 року, "передбачивши пріоритетні напрями розвитку третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги".

Як відомо, нещодавно керівництво МОЗ ліквідувало інститут генерального директора "Охматдиту" разом з людиною, яка протягом 9 років посідала цю посаду – Юрієм Гладушем.

У МОЗ пояснили, що таким чином в "Охматдиті" "ліквідували двовладдя", а очолювати лікарню тепер буде головний лікар Поворознюк. Останній намагався відмовитися від посади, а колектив лікарні виступив на захист Гладуша, втім, це не допомогло.

Крім того, МОЗ без урахування думки керівництва і колективу "Охматдиту" затвердив новий статут, яким, зокрема, спрощується процедура приєднання, злиття і ліквідації "Охматдиту".

Громадські активісти занепокоєні цим пунктом і припускають, що таким чином в "Охматдиту" можуть відібрати статус Національної лікарні, а її території в майбутньому – віддати в приватну власність.

Українська правда

Реклама:

Головне сьогодні