Лікарі визначили, який супчик помагає долати грип

— 24 грудня 2012, 10:20

У цій страві міститься карнозин – речовина, яка допомагає імунній системі давати відсіч хворобі на ранній її стадії.

Про це повідомило видання American Journal of Therapeutics, пише The Daily Mail.

Дослідники уточнюють, диво-ефект зникає, щойно карнозин виводиться з організму, отже диво-супчик хворому слід давати якомога частіше.

Секрет цілющого курячого супу вчені намагалися розкрити вже давно. Років із 10 тому доктор Стівен Реннард із Університету Небраски помітив, що ця страва "гальмує" рух білих кров’яних тілець, нейтрофілів, котрі борються з інфекцією.

Який саме компонент супу, який готувала його дружина – курятина, цибулька, солодка картопля, ріпа, морква, селера, пастернак чи петрушка - робить його ліками від недуги, вченому тоді з’ясувати не вдалося.

Корисним для хворого є будь-яке гаряче пиття, але найкраще спрацьовує саме комбінація овочів та курячого бульйону, кажуть учені.

Органосульфіди, які є в часнику та цибулі, а поєднанні з вітаміном D стимулюють виробництво імунних клітин, макрофагів, а вітамін С підвищує рівень нейтрофілів та інтерферону.

Вітамін А, котрий міститься в моркві, допомагає вироблятися антитілам, а вітамін Е та цинк сприяють концентрації лімфоцитів.

До цього всього варто додати те, що з супчиком поживні речовини засвоюються краще, аніж "у сухом’ятку". Важливий момент: до страви треба додати трошки оливкової олії, щоби покращити абсорбцію вітамінів D, A, K та Е.

Реклама:

Головне сьогодні