Чоловік потрапив до лікарні через передозування брюссельською капустою

6
24 грудня 2012

Мешканець шотландського містечка живе зі штучним серцем і брюссельська капуста, яка містить велику кількість вітаміну К, що збільшує згортання крові в організмі, була для нього небезпечною, пише The Daily Mail.

Після перенесеної минулого року серцевої недостатності, чоловікові доводиться приймати антикоагулянти, які навпаки, розріджують кров. Тому, піся поїдання великої кількості капусти, його стан різко погіршився. 

Спочатку лікарі не могли зрозуміти, чому ліки не розріджують кров. Утім, пізніше з'ясували, що причина у капусті. 

За словами лікаря-кардіолога Роя Гарднера, пацієнтам, які приймають антикоагулянти, як правило, не рекомендується їсти занатдто багато листових овочів, адже в них повно вітаміну К, який протидіє згортанню крові. 

Випадок захворювання був зареєстрований в святковому виданні Medical Journal Австралії.

powered by lun.ua