Сир "Рокфор" допомагає в боротьбі з серцево-судинними захворюваннями - експерти

— 8 січня 2013, 10:08

Про це повідомили співробітники Кембріджського університету, яких цитує Інтерфакс.

Використовуючи новітні технології, дослідники з'ясували, що чим "старше" блакитний сир, тим краще організмом людини засвоюються всі корисні речовини, що містяться у цьому продукті.

Вирощений на півдні Франції, "Рокфор" призводить до більш ефективній роботі слизової оболонки шлунка. Крім того, його вживання знижує ризик захворювання атеросклерозом і артритом.

"Спостереження вказують на те, що не у вживанні одного лише червоного вина криється розгадка довголіття французів. Був ще один компонент в їх дієті, який допомагав їм справлятися з хворобами. І ми його знайшли - це блакитний сир", - йдеться в заяві вчених.

Реклама:

Головне сьогодні