Собака-"будильник" допомагає хворій хазяйці

— 1 січня 2013, 14:00

Завдяки вірному помічникові, котрий завжди її вчасно розбудить, для Аннік стали доступні такі речі як прогулянки, поїздки в місто, приготування їжі.

Лікування ж від її недуги поки що не існує, пише The Daily Mail із посиланням на British Medical Journal.

5-річний Ідефікс отримав своє ім’я на честь героя мультфільму "Астерікс та Обелікс". Він став першим собакою, котрий, після року спеціальних тренувань, став компаньйоном для людини з розладом сну.

Тренер обрав саме цього цуцика, бо в нього особливий характер, розповідає лікар Олів’є Ле Бон, котрий придумав цей незвичний вихід для Аннік.

"Він тримався окремо від інших собак, і був досить упертий", - говорить він.

Упертість Ідефікса справді стає в пригоді, коли він мусить розбудити хазяйку. Іноді для цього собаці доводиться ніжно її покусувати протягом півгодини. Сигналом, що Аннік час прокинутися, для її помічника є звук будильника або таймера. Під час поїздки в громадському транспорті Ідефікс будить жінку на зупинках.

"Аннік не могла виконувати такі прості речі як прасування чи приготування їжі, бо це могло б обернутися великою небезпекою, якби вона заснула", - говорить Ле Бон.

"Тепер вона може пересуватися містом, бачитися з друзями, вчасно приходити на зустрічі, готувати та ходити на прогулянки", - каже лікар.

Він сподівається, що таких собак-помічників, як Ідефікс, ставатиме дедалі більше.

"Багато років через мою недугу я почувалася неповноцінною, а тепер я відчуваю, наче мені дали друге життя", - зізнається Аннік.

Реклама:

Головне сьогодні