Хворих на заразні форми туберкульозу будуть класти до лікарень примусово

— 10 січня 2013, 12:07

Такий порядок визначено урядовим розпорядженням від 3 січня 2013 року № 3-р "Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2009 р. №1285", повідомляє Урядовий портал.

Заява про примусову госпіталізацію чи про продовження строку примусової госпіталізації подається до суду представником протитуберкульозного закладу, що здійснює лікування цього пацієнта. Документ має бути поданий протягом 24 годин з моменту виявлення порушення хворим протиепідемічного режиму.

Крім того, до заяви додається мотивований висновок лікаря, який здійснює або має здійснювати лікування цього хворого, про необхідність відповідно примусової госпіталізації до протитуберкульозного закладу чи про продовження строку примусової госпіталізації.

Примусова госпіталізація хворих на туберкульоз, стосовно яких судом ухвалено відповідне рішення, здійснюється з урахуванням висновку лікаря на строк до трьох місяців. А продовження строку примусової госпіталізації хворих здійснюється за рішенням суду на визначений ним строк з урахуванням висновку лікаря, який лікує пацієнта.

Невиконання рішення суду про примусову госпіталізацію тягне кримінальну відповідальність відповідно до закону.

Реклама:

Головне сьогодні