Вчені пояснили чому м'ясо треба запивати червоним вином

— 16 січня 2013, 15:39

Високий вміст антиоксидантів в ньому практично нейтралізує дію холестерину і захищає серцево-судинну систему. Це з'ясували ізраїльські вчені з Єрусалимського університету, пише Infox.ru із посиланням на The Telegraph.

У дослідженні брали участь 14 осіб. Протягом чотирьох днів вони їли котлети з індички. Далі ще чотири дні добровольці з'їдали такі ж котлети, запиваючи їх червоним вином.

Встановлено, що під час першого етапу в крові учасників збільшувався рівень малондіальдегіда. Це хімічна сполука, що утворюється в організмі при деградації поліненасичених жирів реактивними формами кисню; за деякими даними, воно робить негативний вплив на здоров'я людини.

Крім того, після перших чотирьох днів експерименту аналізи крові показували збільшення кількості холестерину до 97%.

По закінченні другого етапу, коли учасники запивали м'ясо вином, показники холестерину залишалися незмінними, а у деяких людей - трохи знизилися.

Вчені пояснили цей факт високим вмістом в якісному червоному вині поліфенолів. Ці антиоксиданти перешкоджають всмоктуванню холестерину в кров, захищаючи судини і знижуючи ризик розвитку хвороб серця.

"Таким чином, стає ясно, чому вже багато поколінь вірять у користь вина для серцевого здоров'я", - сказав один з авторів дослідження, професор Єрусалимського університету Рон Коен.

Фахівці відзначають, що подібного ефекту можна досягти, замаринувавши перед приготуванням м'ясо у вині.

Попередні дослідження, проведені в Новій Зеландії, показали, що вживання в якості гарніру до м'ясних страв овочів допомагає зменшити шкідливий вплив речовин, що утворюються під час приготування.

Реклама:

Головне сьогодні