Полуниці і чорниці захистять жіночий організм від інфаркту - вчені
Ці ягоди містять у собі високий рівень сполучень, котрі сприяють поліпшенню серцево-судинних функцій.
Про це свідчать дані дослідження, опубліковане в Circulation – журналі "Американської асоціації серця", який цитує Радіо Свобода.
Зокрема, йдеться про так звані антоціаніни (anthocyanins), котрі можуть розширювати артерії, тим самим поліпшуючи процес кровообігу. Науковці Гарвардської школи суспільного здоров’я разом із британськими колегами дослідили дані майже 94 тисячі жінок, віком від 25 до 42 років, і спостерігали за їхньою дієтою протягом 18 років. За цей період зафіксували 405 інфарктів.
У жінок, які вживали три і більше разів на тиждень полуниці та чорниці, майже на третину зменшився ризик інфаркту у порівнянні з тими, котрі їли ці ягоди раз на місяць.
При цьому серцево-судинна система у жінок не поліпшувалася, якщо вони використовували у своїй дієті інші овочі та фрукти. Натомість регулярна присутність полуниць і чорниць давала принципово позитивний ефект.