Гладкі водії мають більше шансів загинути у ДТП - вчені

— 22 січня 2013, 14:54

Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в журналі "Медицина надзвичайних ситуацій", пише The Daily Mail.

Так, 80% товстих водіїв мають більше шансів загинути у ДТП. У особливій небезпеці знаходяться огрядні водії-жінки.

Було встановлено, що під час зіткнення, пасок безпеки, що тримає "об'ємного" водія не натягується одразу і тримає тіло слабше.

Учені використовували матеріали Національної системи даних про смертельні випадки при ДТП за період з 1996 року по 2008 рік. У дослідженні брали участь 6806 водіїв.

Всього було зареєстровано майже 57,5 тисячі ДТП. Дослідники розглядали випадки за участю двох транспортних засобів, які отримали значні ушкодження, що призвели в підсумку до смерті одного або обох водіїв.

Вони також відбирали випадки, де обидва учасники ДТП були представлені машинами одного класу і типу. У підсумку вони обрали 3,4 тисячі пар водіїв, за якими були доступні дані про вагу, вік, використання пасків безпеки і спрацьовані подушки безпеки.

З них 18% водіїв були класифіковані як водії із ожирінням, 33% мали надлишкову вагу, а 46% знаходилися у здоровій вазі.

Результати дослідження засвідчили, що ті, хто мав найбільший ступінь ожиріння мали на 80% більше шансів померти у ДТП, ніж водії із здоровою вагою.

Гладкі жінки виявилися більш схильні до ризику, ніж чоловіки. У них ризик смерті подвоювався порівняно з жінками із нормальною вагою.

Реклама:

Головне сьогодні