Пізні прийоми їжі сповільнюють схуднення та можуть стати причиною діабету - вчені
Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому на шпальтах часопису International Journal of Obesity, пише The Daily Mail.
Дослідники вивчили 420 осіб, які перебували на 20-ти тижневій програмі зі схуднення в Іспанії.
За словами голови дослідження Френка Шира, результати експерименту доводять, що у тих, хто вживав їжу вкінці дня, процес схуднення уповільнювався, на відміну від "ранніх їдців".
"Припускаємо, що часовий період великих прийомів їжі може стати важливим фактором у процесі схуднення", - каже він.
Команду учасників досліду було поділено на дві групи. Ті, хто їв до 15.00 та після. Наприкінці дня виявилося, що "пізні споживачі" втрачали значно менше ваги. Крім того, зайві кілограми зникали повільніше.
Варто також зазначити, що в групі, яка харчувалася після 15.00 було зафіксовано низький рівень чутливості до інсуліну, що становить ризик розвитку цукрового діабету.
Однак, час прийому дрібнішої їжі, так звані, перекуси, не грав особливої ролі у процесі схуднення.
За словами співавтора дослідження Марти Гарауле, дане дослідження підтверджує, що час прийому їжі, сам по собі, може відігравати важливу роль у регулюванні ваги.