Еротична література, амурні пригоди: експерти говорять про небезпеку для літніх людей

— 31 січня 2013, 11:26

Експерти говорять про справжній бум "срібних розлучень", після яких дідусі та бабусі пускаються берега в пошуках яскравих еротичних пригод. Тоді як 30- та 40-річні добре знають, що секс має бути безпечним, та які хвороби передаються статевим шляхом, люди похилого віку, через свою необізнаність, часто ризикують.

Про це попереджає британська Асоціація планування сім’ї (FPA), пише The Daily Mail із посиланням на The Times.

"На початку своїх стосунків літні пари мусять говорити про перевірку на інфекції, що передаються статевим шляхом… Вони мають усвідомлювати, що ризикують так само, як і молоді", - наголошує представник асоціації Одрі Сімпсон.

Нині ж, пройшовши через розлучення в похилому віці, чоловіки та жінки часто повертаються на "ярмарок побачень", і гадки не маючи, як усе змінилося, говорить вона.

"Вони знають про сексуальне здоров’я ще менше, ніж молодь, на яку спрямовані діяльність (просвітницьких) кампанії та організацій", - каже Сімпсон.

Дідусі та бабусі, чия молодість припала на часи сексуальної революції, 1960-70-ті роки, дуже цікавляться сексом та є більш схильними до зміни партнерів, кажуть аналітики.

В останні роки кількість розлучених чоловіків та жінок, старших за 60, значно зросла.

У 2011-му році від хламідіозу лікувалися 4 тисячі британців віком 45-64 років, а це на 13% більше, ніж у 2008-му. У 2 тисяч осіб у цій же віковій групі було діагностовано гонорею – 5 років тому таких пацієнтів було на 40% менше. На щастя, хоча б рівень захворюваності на сифіліс лишився таким самим, як у 2008-му. Його виявили в 600 літніх чоловіків та жінок.

Головне сьогодні