Вірус атипової пневмонії мутував та вже передається людиною

— 14 лютого 2013, 12:07

Є свідчення, що раніше цей вірус, що нагадує відомий вірус SARS, що викликає атипову пневмонію, передавався людям від тварин, проте тепер він мутував і може поширюватися серед людей, повідомляє Бі-бі-сі.

Зареєстрований принаймні один випадок, коли хворий атиповою пневмонією був інфікований своїм родичем.

Однак, на думку фахівців, ризик зараження для населення країни в цілому залишається дуже низьким.

Поки що є 11 підтверджених випадків захворювання на атипову пневмонію у світі. П'ятеро з хворих померли.

У Британії мова йде про третій виявлений випадок атипової пневмонії. Першим пацієнтом із симптомами цієї хвороби став чоловік, який приїхав у країну з Катару вже хворий.

Другий випадок захворювання був зафіксований у пацієнта, який нещодавно повернувся з Пакистану і на Близького Сходу.
Цей другий хворий, як підозрюють, і був інфікований своїм близьким родичем.

Третій пацієнт перебуває в лікарні королеви Єлизавети в Бірмінгемі. Його імунна система ослаблена через інше захворювання, що могло сприяти його зараженню.

Точне походження нового вірусу і ареал його поширення залишаються невідомими. Спочатку новий коронавірус, що нагадує вірус SARS, ймовірно, виник у кажанів.

У листопаді 2012 року Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляла про випадки зараження цим вірусом декількох членів однієї родини в Саудівській Аравії.

Однак тоді виявилося неможливим встановити, чи передавався вірус від людини до людини чи кожен хворий заразився незалежно.

Коронавіруси являють собою велике сімейство вірусів, у тому числі вірус SARS, важкого гострого респіраторного синдрому, який поширюється повітряно-крапельним шляхом.

У 2002-ому році спалах захворювань, викликаних цим вірусом, призвела до смерті близько 800 чоловік в більш ніж 30 країнах світу.
Новий вірус був вперше виявлений у вересні 2012-го року у пацієнта в Саудівській Аравії, який пізніше помер.

Реклама:

Головне сьогодні