Високий тиск під час вагітності - сигнал діабету та хворого серця - вчені

— 11 березня 2013, 10:00

Про це свідчать результати дослідження, оприлюдненого в журналі Американської асоціації серця Circulation, які цитує Радіо Свобода.

Науковці дослідили персональні дані жінок, які народили дітей у 1966 році і які з того часу залишалися під наглядом спеціалістів. Третина з них щонайменше один раз мала високий тиск крові під час вагітності.

Приблизно 14% жінок із них пізніше в житті мали серцеве захворювання у порівнянні з тими жінками, у яких під час вагітності був нормальний тиск крові.

У випадках, коли у вагітних жінок повторювалися стрибки тиску крові від двох до п’яти разів, то такі жінки мали більший ризик померти від інфаркту на противагу тим жінкам, у яких тиск крові був нормальним під час усього перебігу вагітності.

Ризик захворювання діабетом у жінок із підвищеним тиском крові під час вагітності, відповідно, зростав у півтора-два рази. Дослідники радять жінкам, у яких спостерігалися випадки підвищення тиску крові під час вагітності, неодмінно звертатися до лікарів, щоб спеціальною терапією запобігти розвиткові можливих патологій здоров’я.

Реклама:

Головне сьогодні