У США онкохворі жінки проходять безкоштовні курси косметології

— 19 березня 2013, 11:30

Тож чимало з них беруть участь у програмі "Краще виглядати – краще себе почувати", яка навчає жінок простим способам наведення краси не тільки, щоб виглядати краще, але і почувати себе емоційно сильнішими, повідомляє Голос Америки.

Програма влаштовує безкоштовні заняття з косметології по всій Америці з 1989 року. Візажисти, дизайнери-перукарі навчають ракових пацієнтів, як накладати макіяж та підбирати перуки.

Учасники програми також отримують набори з косметикою найкращих марок. Керівниця програми Луан Роурк каже, що саме індустрія косметики педалювала цей проект:

"Вони надають фінансування і тут у США, і у 24 інших країнах світу. Набори ми використовуємо і під час занять. Всі ці продукти нам дають безкоштовно. Тут у США вартість лише подарованої за рік косметики складає від 7 до 10 мільйонів доларів". Проведені в рамках програми дослідження показують, що після того, як пацієнтки на власні очі бачать явні побічні ефекти лікування – втрату волосся, ваги – вони відчувають величезне незадоволенням своїм зовнішнім виглядом.

Побувавши на заняттях з косметології, жінки знову дивляться у дзеркало із задоволенням. Щоправда дехто ходить на заняття не лише для придбання навичок.

За словами пацієнтки Кеті Девелі, ця програма – чудова. "Тут ми зустрічаємо жінок, які проходять через ті самі речі, які пережила я.

Ми стаємо друзями, а ті поради, які ми тут отримуємо, є просто безцінними. Програма нам повертає те, що ми втратили", - розповідає вона.

Реклама:

Головне сьогодні