Епідемію ожиріння пов’язали з цінами на продукти
— 28 березня 2013, 10:56
У лютому ціни були на 9% нижчими від піку, зафіксованого в серпні 2012 року.
Про це йдеться у щоквартальній доповіді Світового банку "Аналіз цін на харчі", пише "Радіо Свобода".
Така ситуація, ідеться в доповіді, призводить до того, що бідні люди недоїдають, оскільки вони "обирають дешевші і менш поживні продукти, щоб прогодувати свої сім’ї".
Водночас такий вибір сприяє ожирінню через гіршу засвоюваність неякісної їжі, вважають фахівці.
Автори доповіді прогнозують, що до 2030 року у світі кількість людей з надмірною вагою зросте до більш як двох мільярдів, понад мільярд матимуть ожиріння.