Бахтеєва відмовилась пускати на обговорення законопроекту навіть його авторів – активісти

— 3 квітня 2013, 17:41

Про це у середу йдеться у повідомленні Дорадчої ради спільнот з питань доступу до лікування в Україні.

Уповноважені представники пацієнтів зробили спробу взяти участь в обговоренні резонансного питання, але їм було відмовлено з посиланням на розпорядження голови комітету Бахтеєвої.

"Ми обурені відмовою пускати нас на комітет, де розглядатиметься питання ліків, від яких залежить життя пацієнтів. Людям, які є ключовою аудиторією цього Закону, було відмовлено в присутності. Голова секретаріату особисто передзвонив мені і сказав, що нас не пустять на засідання", стверджує Ольга Стефанишина з пацієнтської організації ЮКАБ.

Один з авторів законопроекту №2196 про скасування ліцензування імпортних ліків нардеп Леся Оробець на своїй сторінці у Facebook написала, що "влада панічно боїться відкритих дискусій навколо чергового покращення в сфері охорони здоров'я".

"Не запросили навіть авторів законопроекту (2196), яким передбачене скасування ліцензування імпортних ліків. Схоже, Бахтєєва планує черговий "одобрямс" власного бізнес-проекту", - написала Оробець.

Як відомо, 1 березня 2013 року набув чинності Закон України про ліцензування імпортних ліків № 5038-VI. Ним передбачено введення додаткового ліцензування на всі іноземні ліки в Україні. За перші 2 тижні вступу в дію Закону було видано близько 130 ліцензій.

Як зазначають активісти, за перший місяць ліцензії отримали всі препарати, без винятків і перевірок.

"Вони розліталися, наче гарячі пиріжки. Ніхто не зважав на обов’язкові перевірки якості ліків в лабораторіях, які начебто були головною метою ліцензування. Втім, термін дії ліцензії виявився меншим за рік – до 1 грудня 2013 року", йдеться у повідомленні.

Реклама:

Головне сьогодні