Тест

МОЗ планує перевірити акушерів-гінекологів та неонатологів

Про це заявила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова під час відео-конференції "Запитай Міністра!", присвяченої питанням взаємодії перинатальних центрів із центрами дитячої кардіохірургії, в якій взяли участь близько 1000 медичних працівників та пацієнтів перинатальних центрів, пологових будинків та дитячих медзакладів кардіохірургічного спрямування.

Міністр повідомила, що підписала відповідний наказ МОЗ України, згідно з яким перевірка буде стосуватися не тільки теоретичних знань медиків, але й практичних навичок.

"Мене дуже непокоїть питання материнської і малюкової смертності. На загальнодержавному рівні ми констатуємо зменшення цих показників. Але завдання, визначені в Декларації Тисячоліття ООН, одним з яких є зменшення материнської і малюкової смертності, вимагають від нас удосконалення роботи", - зауважила вона.

Основна мета - досягти успіху в забезпеченні кваліфікованої допомоги вагітним жінкам, матерям і дітям. "Для цього потрібно багато складових, але одна з них - це кваліфікація медичних працівників", - зазначила керівник МОЗ.

Українська правда. Життя