У Богатирьової розберуться із клінікою, що не надала допомоги вмираючому

— 24 квітня 2013, 16:36

У Міністерстві охорони здоров'я з'ясують причини ненадання медичної допомоги людині працівниками приватного закладу охорони здоров'я.

Про це у середу повідомляє прес-служба МОЗ, коментуючи інцидент щодо смерті людини поблизу клініки у столиці.

У відомстві створено відповідну робочу групу на чолі із заступником міністра охорони здоров'я Олександром Толстановим.

Як відомо, 23 квітня 2013 року на вул. Саксаганського у місті Києві сталася бійка, в результаті було поранено людину, яка загинула від отриманих ран.

Згідно з розповідями свідків, працівники приватного закладу охорони здоров'я, розташованого поруч, вчасно не відреагували на звернення громадян про надання допомоги.

Законом України "Про екстрену медичну допомогу" передбачається, що кожен громадянин України та будь-яка інша особа мають право повідомити лікуючого лікаря або працівників найближчого закладу охорони здоров'я незалежно від форми власності та підпорядкування про свій невідкладний стан або про невідкладний стан іншої людини.

Міліція також порушила кримінальне провадження за фактом ненадання медичної допомоги.

Відповідно до статті 136 КК України ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, при можливості надати таку допомогу або неповідомлення про такий стан особи належним установам чи особам, якщо вони спричинили смерть потерпілого, караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Українська правда

Реклама:

Головне сьогодні