Ромашковий чай запобігає виникненню раку

9
24 травня 2013

Вчені з університету штату Огайо (США) виявили, що апігенін, який міститься у настої ромашки, зупиняє розмноження клітин раку і робить їх вразливішими до ліків. Він також не дозволяє їм жити довше, ніж здорові клітини.

Найбільше апігеніну міститься крім ромашкового чаю ще у селері, петрушці. Хоча він також є у овочах і фруктах, які містяться у Середземноморській дієті, пише The Daily Mail.

Апігенін зв'язується з приблизно 160 білками в людському організмі, що свідчить про користь так званих "нутрицевтиків". У той же час більшість медичних препаратів націлені лише на одну молекулу.

Професор Андре Досеф, який вивчав властивості апігеніну, вважає, що ці властивості ромашки можна використовувати у профілактиці захворювання раку.

Дані були опубліковані у National Academy of Sciences.



powered by lun.ua