Вчені встановили зв'язок між упаковкою продуктів та ожирінням у дітей

5
17 червня 2013

Між тим, нове дослідження надає все більше доказів, що хімічна речовина BPA, яка міститься в упаковці харчових продуктів, може також бути частково винною.

Дослідження, опубліковане в журналі PLoS ONE показало, що дівчатка, у віці 9-ти і 12-ти років, з високим рівнем BPA, мали вдвічі більший ризик отримати ожиріння, ніж дівчатка з низьким рівнем BPA.

BPA, або бісфенол-А являє собою хімічну сполуку, яку використовують у всьому світі при виробництві пластикових пляшок та харчових контейнерів. Хімікат може змінити обмін речовин в організмі і ускладнити процес схуднення.

В ході дослідження, вчені не виявили зв'язку між BPA та дівчаток, старше за 12 років. Крім того виявилося, що у період статевого дозрівання, дівчата можуть бути більш чутливими до BPA.

Дослідники радять батькам на цей віковий період обмежити використання продуктів, розфасованих у пластикову тару.

За матеріалами USA Today

powered by lun.ua