Перенесення лабораторії з клініки для хворих на ВІЛ/СНІД може коштувати життя пацієнтам – лікар

— 27 червня 2013, 11:51

Про це Радіо Свобода заявила виконувач обов’язків керівника стаціонару Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Ольга Ляшок.

"Від цього страждатимуть найбільше хворі на ВІЛ/СНІД, бо терапія для них призначається за лабораторними показниками. Вони можуть померти, оскільки лікар не знатиме, що призначити пацієнту", – наголосила Ольга Ляшок.

Як повідомляла "Українська правда. Життя", у середу співробітники клініки заблокували виїзд машин, які приїхали вивезти обладнання. За словами депутата Леоніда Ємця, у вівторок у клініці були загальні збори, на яких керівник лікарні запевнив медперсонал, що вивезення обладнання не буде: "Він казав, що ніякі дії вчиняти не буде, але сьогодні почали демонтувати обладнання".

Ємець нагадав, що лікарню Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського мають розділити на дві частини. Згідно з домовленістю з керівництвом академії медичних наук, переїзд відбудеться тоді, коли буде повністю готове приміщення по вулиці Амосова.

"На даний момент це приміщення не готове, тому відбувається не переїзд клініки, а часткове демонтування, частковий переїзд, по різних адресах. І це призведе до того, що хворі не зможуть отримати необхідні послуги", - додав Ємець.

За ловами Ольги Ляшок, до 28 червня планується також переведення відділень нейроінфекцій, детоксикації та інтенсивної терапії з клініки. Це передбачено розпорядженням директора інституту Віктора Матяша.

"Ми усі в розпачі, бо приміщення у які нас, начебто переводять не влаштовують нікого, тим більше важких хворих", – вдзначила лікар.

У стаціонарі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського лікувалися від 100 до 110 пацієнтів.

Звільнення медиками території Києво-Печерської лаври відбувається в рамках здійснюваної владою політики повернення культових споруд церкві.

Реклама:

Головне сьогодні