Учені з‘ясували, чим треба лякати курців

— 28 червня 2013, 11:16

Хвороб серця та легенів курці починають більше боятися після 50 років, переконалися дослідники з Університетів Стірлінга та Святого Ендрю.

Про це пише The Daily Mail.

"Восьмеро з десяти курців хочуть покинути. Більшого ефекту можна досягти за рахунок націлювання на певні групи (споживачів цигарок) образів тих проблем, які безпосередньо їх турбують", - говорить професор Брайан Вільямс.

Наприклад, якщо певну марку цигарок купують здебільшого жінки, то й картинки-застеженення на пачках треба малювати про зморшки чи безпліддя.

Аби з‘ясувати, що ж лякає курців найбільше, вчена проаналізували дані онлайн-опитування 19 тисяч осіб. Дослідників цікавило, які картинки з тих, що нині розміщують на цигаркових пачках у Британії, справляють найбільше враження.

Респонденти назвали найстрашнішими зображення пухлини на шиї, зруйнованих зубів та хворих легенів. Разом із цим учені помітили, що різні малюнки-застереження мають різну ефективність, залежно від віку та статі споживача.

"Жінки-курці були значно більше за чоловіків вражені всіма трьома зображеннями, пов‘язаними зі старінням шкіри", - зазначають науковці.

"Студентів та професіоналів питання зовнішності зачіпають більше, ніж тих, хто не працює чи перебуває на пенсії… Більшість зображень, що стосуються фертильності, імпотенції та вагітності, мали значно сильніший ефект на групу 16-39 років", - кажуть вони.

Реклама:

Головне сьогодні