Здоровий спосіб життя захистить від хвороб серця та продовжить життя

— 4 червня 2013, 10:30

Велике дослідження, проведене на чолі із дослідниками Університету Джона Хопкінса в Балтіморі, виявило значний зв'язок між способом життя та здоров'ям серця, протягом відносно короткого періоду часу.

"Наскільки нам відомо - це перше дослідження, яке показало зв'язок між здоровим способом життя та ранніми ознаками судинних захворювань, ішемічної хвороби серця і смерті", - каже провідний дослідник Хаітам Ахмед.

Вчені оцінили дані про більш ніж 6200 чоловіків і жінок, у віці 44-84 років різноманітного походження. Всі спостерігалися в середньому протягом 7,6 років.

Учасники, перед початком дослідження, пройшли контроль на кальцієві відкладення в артеріях серця, які, як відомо, сприяють ризику серцевого нападу.

За словами старшого автора дослідження Джонса Хопкінска, відсутність звички палити - грало найбільшу роль у зниженні ризику розвитку ішемічної хвороби серця та смертності.

Дослідники підкреслюють, що їх дослідження показує важливість здорового способу життя не тільки для зниження ризику серцево-судинних захворювань, але і для запобігання смертності від всіх причин.

"В той час, як існують фактори ризику, які людина не в змозі контролювати, як то родинна медична історія та вік, їхній спосіб життя - це та річ, яку людина може змінити, а отже і отримати великі переваги у їхньому здоров'ї", - каже лікар Ахмед.

Минулого року було доведено, що люди, які практикують здоровий спосіб життя, мали на 38% менше шансів захворіти на рак.

За матеріалами The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні