Склянка води пришвидшує роботу мозку – вчені

— 18 липня 2013, 14:32

Дослідники з Університету Східного Лондона з’ясували, що якщо людина спрагла, її мозок концентрується в першу чергу на цьому, пише The Daily Mail.

Вчені провели експеримент на 34 чоловіках і жінках, які мали робити розумовий тест двічі: один разі після сніданку з кількох батончиків зернових, другий – після запивання такого сніданку пляшкою води.

Ніхто з учасників експерименту не їв і не пив нічого всю ніч. Перед початком експерименту кожного з них опитали, наскільки вони спраглі.

Ті, хто казав, що пити не хоче, однаково швидко опрацьовували тести після сніданку з водою і без неї.

Але ті, хто був спраглий краще справлялись з завданнями після того, як споживали воду. Як зазначається у журналі Frontiers in Human Neuroscience, реакція людей, котрі вже втамували спрагу була на 14% швидшою, аніж тих, хто хотів пити.

Дослідники вважають, що причина цього у сигналу, який тіло посилає у мозок – він хоче пити, і це завдання є першочерговим.

Дослідниця Керолін Едмондз вже раніше довела, що діти, яким перед тестуванням давали склянку води, краще справлялись з тестовими завданнями.

Але вода не завжди творить чудеса. Останнє дослідження Едмондз показало, що волонтери справились з дуже важким розумовим тестом гірше після споживання води. Чому це трапилось – невідомо, нагадує The Daily Mail.

Реклама:

Головне сьогодні