Овочі й фрукти названо найпоширенішою причиною отруєнь
— 20 липня 2013, 10:46
Як з‘ясували експерти Американського центра контролю та попередження хвороб, найнебезпечнішими є салат та шпинат, які люди не піддають термічній обробці.
Про це пише The Daily Mail із посиланням на Modern Farmer.
Протягом року в США чимось труїться кожен шостий громадянин.
Разом із зеленню, придбаною в пластиковій коробці в супермаркеті, на стіл на стіл можуть потрапити такі бактерії як E. Coli, сальмомелла та лістерія. Водою їх із листя не змити, бо вони можуть ховатися всередині листя.
За словами директора Центру безпеки продуктів Університету Джорджії, бажано, щоби ті, хто вирощує салат, використовували ефективні дезінфектанти.