Довідки від нарколога від школярів вже ніхто не вимагає – МОЗ

— 21 серпня 2013, 18:59

Про це розповіла начальник Управління материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Альона Терещенко на брифінгу у середу.

"Наголошую, вже другій рік поспіль, ніхто не вимагає довідки від нарколога. Це добровільне анкетування батьків для дітей до 14 років", - сказала Альона Терещенко.

Вона також додала, що у батькам видаються інформаційні матеріали, у вигляді інструкції, які симптоми можуть запідозрити батьки, якщо дитина вживає алкоголь чи наркотики.

Альона Терещенко також зауважила, що однією з особливостей проходження профоглядів сьогодні є обов’язкова присутність батьків під час їх проведення, або ж отримання згоди від батьків на проведення конфіденційного огляду стану дитини.

Терещенко також розповіла, що в Україні зараз регіони поділені територіально, де запропоновано проходити медогляд або в закладах охорони здоров’я, або у школах.

Проходити медогляд на базі лікувально-профілактичних установа можна у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Донецькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Черкаській, Хмельницькій областях та м. Київ.

У решті регіонів медогляд можна пройти і в навчальних закладах.

Діти, які цього року йдуть у перший клас проходять медогляд у медичних установах у присутності батьків. "Навіть за час стаціонарного лікування, аби не гаяти час, батьки мають право пройти медогляд", - додала Терещенко.

Лікар педіатр (чи лікар загальної практики – сімейної медицини) є ключовим, він дає заключення про стан здоров’я школяра. За результатами проходження медогляду учням видається довідка форми (№ 086-1/о).

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні