Справа в яєчках: вчені з’ясували, які чоловіки охоче доглядають власних дітей

— 10 вересня 2013, 16:24

Вони з’ясували, що чоловіки з меншими розмірами яєчок більш ймовірно купатимуть дітей, водитимуть до лікарів, прокидатимуть до них вночі і займатимуться іншими справами по догляду за дитиною, аніж ті, у кого яєчка більші, пише The Guardian.

Ці самі результати показало сканування мозку: чоловіки з меншими статевими залозами більше реагували на фотографії власних дітей, аніж чоловіки з більшими.

Антрополог з університету Еморі (Атланта, США) Дженіфер Маскаро, каже, що її робота показує зв’язок між розмірами яєчок і батьківством, але воно не пояснює причини цього.

Дослідниця підозрює, що розмір яєчок якось впливає на залученість татів до догляду за своїми дітьми.

"Ми не кажемо, що можна визначити ставлення чоловіка до батьківства на основі індивідуальної біології. Але результати дослідження дають можливість припустити, що деякі чоловіки можуть хотіти брати участь у догляді за дитиною більше, ніж інші. Вони з більшою готовністю на це йдуть", - прокоментувала Маскаро The Guardian.

Під час дослідження було опитано 70 пар з дітьми віком від 1 до 2 років. Їх попросили дати відповіді на питання в анкеті про те, як вони розподіляють обов’язки по догляду з дітьми їхні відповіді були у межах 1 до 5, де 1 – коли мама бере на себе більшість турбот по догляду за дитиною. А 5 – коли чоловік це робить.

Далі вчені зробили заміри розміри яєчок за допомогою магнітно-резонансної томографії.

Оскільки між розмірами яєчок і кількістю сперми є зв’язок, вчені припустили, що чоловіки з більшими яєчками можуть біологічно бути схильними до того, аби робити дітей, аніж за ними доглядати.

Дослідниця помітила чітку тенденцію: бали чоловіків-доглядальників зростали відповідно до того, як зменшувались розміри яєчок.

Результати дослідження були опубліковані у Proceedings of the National Academy of Sciences

Реклама:

Головне сьогодні