Психіатр МОЗ: Немає доказів, що перегляд телевізора дітьми є причиною зростання психічних захворювань

— 12 вересня 2013, 11:43

Про це розповів журналістам головний позаштатний дитячий психіатр МОЗ України Ігор Марцинковський, повідомляє прес-служба МОЗ у четвер.

"Інша справа, що надмірний перегляд телебачення чи робота за комп’ютером шкодить здоров’ю та психологічному розвитку будь-якої дитини і це, безумовно, мають контролювати батьки. Психологічно неврівноважені діти вразливіші, тому вони більш емоційно реагують на певні програми телебачення чи комп’ютерні програми", - додав експерт.

Марцинковський радить батькам звертати увагу на те, як розвивається дитина, які навички і в якому віці мають у неї з’являтися, чи є певна затримка в розвитку, як дитина з ними спілкується, чи виявляє емоції, чи є коректні рухи в дитини і при будь-яких підозрах відразу необхідно звертатися до лікаря.

Не менш важливим фактором є постійний діалог із вихователями в садочку та вчителями в школі.

Під час такого спілкування можна дізнатися наскільки дитина є уважною, наскільки вона виконує домашні завдання, чи може вона бути самостійною і які їх стосунки в колективі та з вчителем.

Для батьків також важливо цікавитися інтересами дитини, з ким вона товаришує, які особливості її поведінки, і якщо є якісь занепокоєння також потрібно звернутися до лікаря.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні