Лікарі наближаються до подолання епідемії СНІДу - ООН

— 24 вересня 2013, 15:03

Про це йдеться у доповіді ООН, яку цитує Бі-бі-сі.

Так, з 2005-го року, смертність знизилася з 2,3 млн. до 1,6 млн., а кількість нових інфікувань на ВІЛ-інфекцію, знизилася на третину з 2001-го року до 2,3 мільйона.

Серед дітей, падіння показників було ще більшим. У 2001-ому році налічувалося понад півмільйона нових випадків інфікування, а у 2012-ому цей показник впав майже на чверть, до 250 тис. хворих.

На думку авторів дослідження, таке суттєве зниження показників серед дітей, стало можливим через кращий доступ до препаратів антиретровірусної терапії, які придушують вірус. Вони також зазначають, що відсутність лікування вірусу ВІЛ, призводить до СНІДу, який робить прості інфекції смертельними.

До кінця 2012-го року майже 10 млн. осіб в країнах з низьким і середнім рівнем доходу, включаючи ПАР, Уганду та Індію, мали доступ до антиретровірусної терапії. Крім того, все більше людей звертаються за допомогою. Ці фактори також вплинули на зниження темпів розповсюдження хвороби.

Згідно з даними звіту, світ "наближається" до своєї мети "Millennium Development Goals" - зупинити і "розвернути" епідемію СНІДу до 2015-го року.

У доповіді також наголошується, що прогрес у наданні лікувальних послуг для хворих на ВІЛ людей був повільним, як і для тих, хто піддається найбільшому ризику зараження і тих, хто вживає ін'єкційні наркотики.

Крім того, підкреслюється необхідність зробити більше для боротьби з сексуальним насильством щодо жінок та дівчат. Вони складають основну групу людей, вразливих до інфекції.

Реклама:

Головне сьогодні