Наказ про скандальні нормативи для дитсадків буде призупинений - Азаров

— 27 вересня 2013, 17:01

Про це прем’єр-міністр Микола Азаров розповів у відповідь на запитання користувачки соцмережі Facebook.

"Ваше питання якраз обговорювалося на останньому засіданні уряду у четвер. І я звернув увагу Міністра охорони здоров'я на те, що необхідно призупинити її наказ і уважно розібратися з тими нормами, які закладені", - написав Азаров..

"Не можна все відразу вимагати, необхідно перше - забезпечити все це ресурсами, виконати, а потім вже закладати вимоги. Тому найближчим часом цей наказ повинен бути припинений, але підвищувати вимоги до дитячих садків, безумовно, в майбутньому необхідно", - пояснив Азаров.

[L]Як відомо, цього тижня виник скандал довкола нових санітарних норм, для дитячих садків, які неможливо виконати.

У своєму відкритому листі відомий дитячий лікар Євген Комаровський написав, що цей документ "єдиний для дитячих садів всіх форм власності. Він створений з якоюсь витонченою, відверто знущальною насмішкою над здоровим глуздом", - пише Комаровський про державні санітарні норми та правила "Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей".

У відповідь на це МОЗ пояснило, що нові санітарні норми для дитсадків майже не змінились у порівнянні з попередніми і всі вимоги у ньому обґрунтовані науковцями.

Головною новацією документу є забезпечення прав дітей з особливими потребами: встановлення відповідних пандусів, розширення дверних проміжків, перебудова санвузлів тощо для можливості адаптації такої категорії дітей до звичних умов існування.

Реклама:

Головне сьогодні