Алкоголь руйнує силу волі тих, хто на дієті - вчені

— 23 жовтня 2013, 13:49

Мало того, що алкоголь містить приховані калорії, він ще й пригнічує силу волі і "примушує" худнучих вживати некорисну їжу вагонами, пише The Daily Mail.

Про це свідчать дані нового опитування, в якому взяли участь 1000 осіб. Так, в ході експерименту, більше половини худнучих заявили, що пияцтво зробило їх голодними, а четверо з п'яти повідомили про те, що в них знизилася сила волі і вони почали вживати заборонену їжу: гамбургер (490 калорій), піцу (675 калорій) або пакетик чіпсів (312 калорій).

А четверо з десяти розповіли, що за ніч гулянки, можуть загалом спожити 1000 калорій, а 26% опитаних, дякуючи алкоголю, вживають чверть своєї щотижневої кількості калорій.

За словами Лі Сміта, представника компанії, що проводила дослідження, ключем для успішної дієти є повне виключення алкоголю. "Дослідження свідчить, що алкоголь збільшує апетит та пригнічує дію лептину, гормону, який зазвичай каже мозку, коли припинити їсти", - каже він.

За словами Лі, алкоголь також негативно впливає на багато інших хімічних речовин у мозку, які беруть участь у придушенні апетиту. "Ваша печінка розпізнає побічні продукти алкоголю як токсини, тож тіло припиняє виділяти корисні речовини із їжі, яку ви спожили, а повністю "переключається" на "поганих хлопців", - каже він.

В результаті, організм спалює порожні алкогольні калорії для вироблення енергії, в той час як переробка їжі, багату на корисні речовини, відходить на задній план.

"До того часу, як організм "добирається" до спалювання калорій їжі, енергія вже непотрібна і додаткові калорії, які ви з'їли, відкладаються у вигляді жирових клітин", - розповідає Лі Сміт.

Реклама:

Головне сьогодні