Нові санітарні норми для дитсадків діють, але через них нікого не штрафують - МОЗ

— 4 жовтня 2013, 17:53

Зараз робоча група працює над його переглядом.

"Вони (норми - ІФ) діють. Але ніяких санкцій ні до кого не застосовується", - сказали "Інтерфаксу" в прес-службі МОЗ, відповідаючи на запитання, зупинена дія відповідного наказу відомства.

Як зазначили у відомстві, зараз за дорученням Кабінету міністрів робоча група, що складається з представників МОЗ та Міністерства освіти і науки, працює над санітарними нормами. Через кілька днів стане відомо, чи будуть вони змінені і яким чином.

Як повідомлялося, дитячий лікар Євген Комаровський розкритикував наказ МОЗ № 678 від 1 серпня про затвердження санітарних норм у дитячих садках, а також закликав політиків втрутитися в ситуацію, що склалася і скасувати даний наказ МОЗ.

Після того, як нові санітарні норми для дитсадків були розкритиковані, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що дія відповідного наказу МОЗ має бути призупинена. У той же час прем'єр відзначив, що в майбутньому вимоги до дитячих садків необхідно підвищувати.

У Державній санітарно-епідеміологічній службі заявили, що в наказі МОЗ про затвердження санітарних норм у дитячих садках з точки зору гігієни, епідеміології та профілактичної медицини закладені адекватні норми.

Реклама:

Головне сьогодні