Тест

Їжа для перемоги, або Як харчуватися на Майдані. Поради дієтолога

При тривалому перебуванні на холоді, дуже важливо вживати енергоємну їжу, тобто ту, яка добре насичує, зігріває та дає енергію.

Перед тим, як перейти до харчових порад, нагадаю: потрібно рухатись, бо рух – це життя! Ви стоїте тут, рухаєтеся, стрибаєте, обіймаєтеся, і ви на правильному шляху! Але щоб рух приносив користь, він має бути не броунівським, як у декого - там, нагорі, а тільки вперед і тільки до перемоги!

Ось страви та продукти, які підвищують стійкість не лише до вірусів, але й підтримують стійкість переконань.

Курячий бульйон із зеленню та порошком куркуми – покращує роботу дихальної системи – знімає закладення носу та кашель, завдяки амінокислоті цистеїну, додає сил, зміцнює імунітет, прояснює розум для подальших дій.

Фото videorecept.biz

Чай з імбиром та страви з куркумою не лише розігріють кров, але і зменшать запальні процеси – наявні чи потенційні. Пити тепло-гарячі напої потрібно часто, бо це не лише покращить обмін речовин, але і "вимиватиме" віруси з організму.

Бутерброди з висівковим або українським хлібом, з шматком вареного (запеченого) м’яса, жирної риби, або свіжого сала. Хліб - "енергетична піхота" – дає енергію відразу, сало - "енергетична важка артилерія" – дає довготривалу енергію та гріє організм.

Часник і цибуля, вбивають всі мікроби та віруси, зрештою можна дихнути, як дракон, на тих, хто спробує вас прогнати з Майдану! ;)

Фото Рokupay.by

Важлива примітка: людям з панкреатитом, захворюваннями шлунка та кишечника, приправляти їжу гострими спеціями не варто.

Яйця. Не бійтеся їсти їх щодня. Варені, яєшні та омлети – збільшать кількість імунних клітин, покращать зір та настрій, а ви знаєте, що до мети завжди потрібно йти із гарним настроєм!

Фото Рovar.ru

Зелений чай з імбиром, сиропом шипшини, смородини, обліпихи та лимоном – вітаміну С має бути багато, щоб вистояти до перемоги!

Горіхи волоські. Жири, що містяться у них – кращі за будь-які протизапальні таблетки, тому що роблять оболонки клітин непроникними для вірусів і зменшують запалення. Носіть їх із собою і час від часу перекушуйте ними.

Їжте натуральну їжу, щоб приймати правильні рішення, бо всі, хто зараз на Майдані – майбутнє України, і від вас залежить, яким воно буде.

Європа – це не лише чисті дороги, доріжки для бігу та їзди на велосипеді, взаємоповага один до одного, це і європейські стандарти харчових продуктів.

Підтримуючи євроінтеграцію України, ми відмовляємось від ситуації, яка є зараз, коли 66% молока не відповідає стандартам ЄС - антибіотики, що вбивають корисну мікрофлору, знижують імунітет; пальмова олія в молокопродуктах, у 90-95% - антисанітарія, неякісні корми, неналежне зберігання продукції, гормони, антибіотики у м’ясі; неконтрольований вміст транс-жирів, консервантів, барвників і т.д. у продуктах, які викликають хвороби серця, різні види раку, діабет. Тобто вкорочують нам життя.

Асоціація із ЄС - це виграш для нас, пересічних українців, не олігархів. Адже у нас з’являється перспектива у найближчому майбутньому отримати кращі, якісніші продукти за нижчими цінами, що дозволить нам уникнути багатьох хвороб і збільшити тривалість життя.

Оксана Скиталінська, дієтолог, 100rokiv.com, спеціально для УП.Життя