Жінки, що сидять на середземноморській дієті, житимуть довше - дослідники

— 5 листопада 2013, 10:41

Тобто ті, хто слідує дієті, багату на фрукти, овочі та рибу, рідше страждають від основних хронічних хвороб та фізичних недуг. Крім того, вони на 40% мають більше шансів мати здорове життя після 70-ти років, пише The Daily Mail.

Про це свідчать дані нового дослідження, проведеного Гарвардською медичною школою та жіночою лікарнею у Бостоні. За словами провідної дослідниці Сесілії Самієрі, дієта гарної якості в середині життя, була тісно пов'язана з міцним здоров'ям та благополуччям у похилому віці.

"Необхідність підтримки фізичного, когнітивного та психічного здоров'я, з віком, може забезпечити більш потужний стимул для зміни раціону харчування", - каже вона.

Сесілія розповіла, що ті, хто дотримувався середземноморської дієти, загалом були класифіковані як "здорові для свого віку", в той час як лише 11% серед усіх опитаних, могли похвалитися гарним здоров'ям.

Загалом, було оцінено медичні записи 10 тис. жінок у віці 50-ти і 60-ти років.

Середземноморська дієта, за словами лікарки, має велику кількість фруктів, овочів, бобових, цільнозернових, риби. Вона також характеризується низьким споживанням червоного і обробленого м'яса і помірним споживанням алкоголю.

На думку дослідниці, дієта так само впливає і на чоловіків.

Реклама:

Головне сьогодні