Кількість хворих на рак щороку збільшується - ВООЗ

— 17 грудня 2013, 10:02

Такими є дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які цитує Вести.ru.

Для порівняння: у 2008 році спостерігалося 12,7 діагностованих випадків. Кількість смертей від раку також збільшилася з 7,6 до 8,2 мільйона.

На думку вчених, зростання статистики онкологічних захворювань багато в чому обумовлено тим, що країни, які розвиваються, швидко наближаються за способом життя і промисловій інфраструктурі до розвинених країн. Також свій внесок вносять куріння, ожиріння, під підозрою мобільний телефони і малорухливий спосіб життя.

Крім того, в організмі людей накопичуються генетичні маркери відповідних захворювань.

Найбільш поширеною формою раку в світі є рак легенів, який в основному провокується курінням: від нього страждають близько 1,8 млн. хворих, тобто 13% від загальної кількості хворих.

ВООЗ також відзначає різке зростання захворюваності на рак молочної залози. Наразі захворювання є найбільш поширеним типом раку серед жінок 140 країн. "Рак грудей - одна з провідних причин смерті від онкологічних захворювань в менш розвинених країнах світу, - каже доктор Девід Форман (David Forman) з Міжнародної служби з вивчення раку при ВООЗ. - Частково це обумовлено тим, що зміни способу життя провокують збільшення захворюваності, часто тим, що клінічні успіхи в боротьбі з цією хворобою попросту не доходять до тих регіонів".

На думку фахівців ВООЗ, в даний момент гостро стоїть питання нагальної необхідності впровадження кращих методів виявлення, діагностики та лікування раку молочної залози в країнах, що розвиваються.

За прогнозами, кількість випадків раку буде рости і до 2025 року досягне 19 мільйонів випадків на рік.

Реклама:

Головне сьогодні