Томатний сік може запобігти виникненню раку - вчені

— 19 грудня 2013, 11:47

Жінки, які частіше вживали томати, мали в організмі більшу кількість гормону адипонектину, який протистоїть небезпечному захворюванню.

Американські вчені з університету Rutgers стверджують, що переваги вживання великої кількості помідорів та продуктів, що містять їх, чітко простежилися у їхніх висновках, пмше The Daily Mail.

Речовина лікопін, яка надає помідорам яскравого червоного кольору, піднімає рівень гормону адипонектину, який бере участь у регуляції рівня жирів і впливає на ожиріння, що, як відомо, підвищує шанси захворіти на рак молочної залози.

В ході дослідження також з'ясувалося, що вживання їжі, багату на помідори, мало більший вплив на рівень гормонів у жінок, які підтримують здорову вагу.

За словами дослідника Адана Льяноса, окрім харчування певними видами продуктів, результати також демонструють важливість профілактики ожиріння.

В свою чергу, британські вчені кажуть, що у дослідженні є недоліки.

Так, на їхню думку, жінкам не слід одразу бігти і купувати помідори, адже ризик виникнення раку залежить від вживання різних продуктів і способів їхнього поєднання одне з одним. "Харчування одним видом продукту навряд чи матиме великий вплив на запобіганні раку", - каже Інка Єбо, з центру дослідження раку у Великобританії.

На її думку, немає необхідності запасатися помідорами. Жінкам важливіше тримати здорову вагу, пити менше алкоголю та займатися фізичною активністю.

Реклама:

Головне сьогодні