Вчені дізналися чому білошкірим жінкам худнути легше

— 19 грудня 2013, 16:29

Як зазначає журнал International Journal of Obesitу, який цитує РИА Новости, у попередніх дослідженнях було з'ясовано, що афроамериканским жінкам важче схуднути, ніж представницям кавказької раси. Раніше вчені пояснювали це тим, що темношкірі жінки просто не дотримуються приписаного їм режиму.

Джеймс Делані (James DeLany) з університету Піттсбурга (США) і його колеги порівняли зміну маси тіла і загальну витрату енергії афроамериканських жінок і представниць кавказької раси протягом піврічної програми схуднення.

У дослідженні взяли участь 39 темношкірих і 66 білих жінок, які страждали на сильне ожиріння, 25 пар з яких мали однакову вагу. Учасниць дослідження вчені розділили на дві групи: для однієї програма схуднення передбачала лише дієту, для іншої - дієту і регулярні фізичні вправи середньої інтенсивності.

Учені використовували електронні пристрої, які відстежують виконання фізичних вправ, і пильно стежили за дієтою учасниць дослідження. Вони виявили, що представниці обох рас однаково дотримувалися приписів вчених, однак при обох варіантах програми схуднення темношкірі жінки худнули на 3,6 кілограми менше, ніж білі.

Делані і його колеги розрахували витрата енергії у афроамериканських жінок, грунтуючись на співвідношенні вдихуваного ними кисню і видихуваного вуглекислого газу. Вони з'ясували, що щоденна потреба в енергії і швидкість обміну речовин у них значно нижче, ніж у білих, і тому для досягнення тих же результатів їм потрібна більш сувора програма схуднення.

Реклама:

Головне сьогодні