Тест

У Нью-Йорку заборонили палити електронні цигарки

Це правило буде поширюватися не тільки на кафе, ресторани і офісні будівлі, а й на міські парки і пляжі, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Найближчими днями законопроект має підписати мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, який є затятим борцем з паління. За чотири місяці після цього закон набере чинності .

Ця новина засмутила багатьох курців електронних сигарет. На думку однієї з мешканок Нью-Йорка, тепер людям, які намагаються кинути палити за допомогою електронних цигарок, доведеться виходити на вулицю і стояти разом з курцями.

Наразі заборона на куріння електронних сигарет в громадських місцях діє в трьох американських штатах - Юті, Північній Дакоті і Нью-Джерсі.

Довгий час електронні сигарети вважалися нешкідливими аналогами звичайних сигарет. Як запевняли виробники, вони не містять канцерогенних речовин, і курець вдихає виключно чистий нікотин і нічого зайвого.

Технологічний замінник тютюну розглядається навіть як засіб відвикання від куріння.

Однак багато вчених дотримуються зворотної думки. За їх даними, електронні сигарети викликають ще більше звикання, ніж звичайні.

Прихильники законопроекту вважають, що він захистить здоров'я людей і сприятиме запобіганню поширення паління серед підлітків. За словами спікера міськради Крістін Куїнн, електронні сигарети виглядають практично так само, як традиційні, і це "може неправильно сприйматися молоддю".


Раніше Блумберг виступив з ініціативою заборонити виставляти сигарети у вітринах і на касах магазинів, але цю ідею законодавці відхилили.

Якщо вірити статистиці, число дорослих курців в Нью-Йорку за останні десять років скоротилася майже на третину - з 21,5% городян у 2002 році до 14,8 % в 2011 році.